Viktoria Korpan • 18. juuli 2001 kell 12:03

Lääne-Virumaa tormikahju ulatub sadadesse miljonitesse kroonidesse

Lääne-Virumaa maavanema kohusetäitja Jaan Kulver ütles täna, et maakonnale tormide tekitatud kahju on raske mõõta, kuid see võib olla nii kümnetes kui ka sadades miljonites kroonides. Peamine kahju allikaks on laastatud metsamassiivid.

'See, mida ma lennukilt nägin, on laastatud metsamassiivid sadades ruutkilomeetrites,' rääkis Kulver. 'Metsad on kõige rohkem kannatada saanud, samuti energia- ja sidesüsteemid, hoonete katused ja põllumajanduskultuurid - kasvav vili on vastu maad rullitud.'

'Raske on hinnata saamata tulu suurust, näiteks väga raske on mõõta, mis on noore metsa väärtus praegu ja mis oleks selle metsa väärtus 50 aasta pärast,' rääkis Kulver. 'Sama lugu on viljaga, ei tea ju, mis saaks oleks sügisel olnud.'

Kulver lisas, et õnneks läbis tuul üsna hõredalt asustatud piirkondi, palju on kannatada saanud Tudu.

Hetkel kuum