Leedu toetab firmade osalemist Tallinna toidumessil

Inno Tähismaa 19. juuli 2001, 14:01

Leedu riik otsustas toetada Leedu firmade osalemist Tallinna toidumessil, mis toimub oktoobri lõpus-novembri algul, teatas messi esindaja.

Alates 1993. aastast toimuval messil on Leedu valitsusepoolne toetus sel aastal esmakordne. Messi esindaja Leedus, firma Autare juhataja Tadas Dilys usub, et valitsusepoolne toetus on nii Leedu firmade huvisid väljendav kui ka messi suurt kõlapinda arvestav samm. Sel aastal on oodata Leedu firmade osakaalu tõusu ligi 15 %ni TTM ekspositsioonipinnast.

Leedust on viimastel aastatel olnud messil keskmiselt kuni kakskümmend firmat. Külastajaid oli viimasel aastal üle 100 toiduainetööstuse ja kaubanduse spetsialisti. Leedulaste huvi Eestis toimuva vastu kinnitavad ka mitme Eesti firma üleminek või ühinemine leedu ettevõtetega (Paljassaare Kalatööstus, Tallinna Külmhoone).

Messile on oodata suuremaid rahvuslikke väljapanekuid veel Lätist, Moldovast, Poolast, Austriast ning Saksimaalt ja Sachsen-Anhalti liidumaadelt Saksamaalt.

Möödunud aastal oli 160 eksponenti Eestist ja 144 välisriikidest.

Järgmine Tallinna Toidumess on kavas läbi viia kahe aasta pärast, 2003. aastal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing