Lugu sümpaatsest luuserist

Lauri Jürisoo 20. juuli 2001, 00:00

Nagu ?Purunematu? sobib käesolevgi eelkõige pühendunud kinosõbrale. See on Rudolph Grey romaanil põhinev, tragikomöödiana esitatud eluloofilm kõikide aegade halvimaks lavastajaks nimetatud Edward D. Wood Jr-ist (Depp). Piiritu entusiasm ja ääretult viletsad ametialased oskused tegid temast lõpuks ikkagi kultusnime, kuigi alles pärast surma.

Autorid ei püüa rangelt ajaloolist tõde järgida, nimitegelase karakterit hoolikalt lahates. Nad väntasid hoopis meelelahutusliku ja sümpaatse luuseriloo, mis ajaviiteks mõnus vaadata. Burtonil õnnestub lausa iga ettevõtmine: seegi on soe, inimlik ning naljakas. Tema ja Deppi ühistöödest on mu lemmik siiski esimene, ?Edward Käärkäsi?.

Kaks Oscarit: parim grimm ja meeskõrvalosatäitja (Landau, sai lisaks Kuldgloobuse).

?Ed Wood?
USA 1994
R: Tim Burton. O: Johnny Depp, Patricia Arquette, Sarah Jessica Parker, Jeffrey Jones, Bill Murray, Martin Landau jt.
135 min, levitab OÜ BDG Video

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing