Nokia aitas börsid tõusule

Raivo Sormunen 20. juuli 2001, 00:00

Teisel pool Soome lahte tegutseva maailma suurima mobiiltelefonitootja Nokia teise kvartali head tulemused ja optimistlik 2002. aasta nägemus olid peamisteks teguriteks, mis aitasid eile välisbörsid tõusule.

Kuigi investorid suhtusid Nokia majandustulemustesse algul ettevaatlikkusega, vallandus päeva teisel poolel optimism peaaegu kõikidel Euroopa turgudel ja peasüüdlane lõpetas päeva ligi 14 protsenti kõrgemal kolmapäevasest sulgemishinnast, kerkides 23,01 euroni.

Täna oma teise kvartali tulemused avaldav Ericsson kosus eile 3,5%, tõustes 50,50 kroonini.

Kui tavaliselt ei avalda Euroopa börsid USA turgudele eriti mõju, siis eile oli suhteliselt positiivseteks peetavate IBMi ja Delli kvartalitulemuste kõrval tehnoloogiasektorit edasiviivaks jõuks just Nokia. Maaklerite sõnul aitasid turgu üles vedada ka nn põhjaõngitsejad, kelle arvates peaks põhi selleks korraks käes olema.

Investorid loodavad, et ettevõtete järgmisesse aastasse prognoositud paranemisootused ka teoks saavad, st et praegu prognoositud tulevikuväljavaateid ei hakata lähitulevikus taas ümber vaatama. Seda seepärast, et juba mõnda aega on prognooside allapooletoomine ettevõtete puhul peaaegu reegliks muutunud.

Wall Streetile pakkusid eile lohutust riigi makromajandusnäitajad, mille alusel tõmbus maikuus Ühendriikide kaubandusdefitsiit märkimisväärselt kokku. Peale selle pakkus leevendust ka see, et möödunud nädalal kahanes töötu abiraha esmakordselt saavate inimeste hulk.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing