Riigikontroll ostis endale Microlinkilt kallid arvutid

20. juuli 2001, 11:50

Riigikontroll ostis juunis riigihanke korras töökoha- ja sülearvuteid, valides ühe kallima pakkumise ja kulutades asjatundja hinnangul vajadusest kuni 100 000 krooni rohkem.

Riigikontroll ostis riigihanke korras 15 töökoha- ja 6 sülearvutit. Konkursis osalenud Kungla Dialoogi projektijuht Urmas Unt rääkis, et Kungla Dialoogi pakkumine oli kõige odavam, ligi 400 000 krooni. Konkursi võitis aga Kungla Dialoogi sõsarfirma Microlink Astrodata 507 000 kroonise pakkumisega. Kokku osales riigihankes 15 firmat.

'Võitja vastu meil pole midagi, mul on ükskõik, kes võidab, aga kuna ei olnud tegemist erilise infotehnoloogilise lahenduse pakkumisega, vaid kõige tavalisemate töökoha arvutitega, ei ole õigustatud 25 protsenti kallima pakkumise kasuks otsustamisega,' sõnas Unt. 'Valiti kõige vingem arvuti tavalise inimese töökohaarvutiks,' sõnas ta.

'Hindamiskriteeriumiteks oli 70% hind ja 30% muud näitajad. Väga koomiline oli hindamiskomisjoni punktide andmine pakkumise maksumusele, mis peaks väga kergelt mõõdetav olema,' lisas Unt.

'Microlinki pakkumine oli hinna poolest kuuendal kohal. Kuna nende pakkumine kvalifitseerus tehniliste näitajate poolest esimesele kohale, võitis kokkuvõttes Microlink,' ütles riigikontrolli avalike suhete teenistuse juhataja Kadri Mölder.

'Antud juhul mängisid paremad tehnilised tingimused olulist rolli ka seetõttu, et puudub vajadus arvutitesse nende kasutusperioodi jooksul täiendavalt investeerida,'
lisas ta.

Riigihangeteameti peadirektor Ülo Sarv ütles, et ühtegi kaebust pole ametile seoses riigikontrolli riigihankega esitatud.

Riigikontroll viis läbi ka riigihanke arvutimonitoride ostmiseks, mida võitis AS Assert, kes osales ka töökohaarvutite riigihankes. 'See oli väike, alla 100 000 kroonine hange, tarnime riigikontrollile 16 monitori,' ütles Asserti müügimees Raul Mändla.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing