Kinnisvaratehingute hulk suureneb kogu Eestis

Ain Alvela 23. juuli 2001, 00:00

Kinnisvaratehingute arv on viimase viie aasta jooksul pidevalt suurenenud, kusjuures maa-ameti spetsialistide hinnangul jätkub selline trend veel paari aasta vältel, kuni kestab maareform.

Riigi maa-ameti kinnisvara hindamise büroo juhataja Rein Lehtveer märkis, et tehingute koguarv järjest stabiliseerub ja hakkab üha enam sõltuma riigi üldisest majanduslikust arengust ja elanike elatustasemest. ?Tehingute arvu pidev suurenemine näitab kinnistute arvu kasvu, mis on otseselt seotud maareformi kulgemisega,? iseloomustas Lehtveer olukorda. ?Käesoleva aasta lõpuks prognoosime kokku umbes 12 000 kinnisvaratehingu teostamist.? 2000. aastal kogunes maa-ameti andmebaasi teave üle 8000 tehingu kohta.

Lehtveeri sõnul on tehingute registrisse kandmise aktiivsuse järgi otsustades kinnisvaraturg talvel suhtelises varjusurmas, elavneb alles aprillis, saavutab haripunkti juba mais, kulgeb kuni oktoobrikuuni stabiilses kõrgseisus, et novembris taas hääbuda.

Maa-ametisse laekuva tehingute osaliste poolt deklareeritud info põhjal otsustades on Eestimaa kalleimad elamumaad Tallinna kesklinnas, Kadriorus ja Pirital ning Harjumaa rannikuäärsed krundid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing