Valminud on Eesti Energia müügiplaan

23. juuli 2001, 00:00

Augustis on oodata valitsuse otsust RE Eesti Energia erastamiskava kohta, mis näeb ette energeetikatööstuse jagamist kolmeks osaks: energia tootmine, põhivõrk ja jaotusvõrgud, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

Riigile kuuluv aktsiaselts hakkab haldama põhivõrku. Energia tootmisega hakkaks tegelema üks või kaks aktsiaseltsi, kus 50% aktsiatest oleks erakätes. Erastamiskava näeb ette, et 51% piirkondlikest jaotusvõrkudest võiks erastada kohe ning 49% jääks esialgu riigile. Eesti Energia erastamise teine etapp näeb ette kogu energia tootmise ja piirkondlike jaotusvõrkude müügi EVPde katteks.

Hetkeseis: Eesti Energia erastamiskavast jõuti realiseerida ainult väike osa. Müüdi kaks jaotusvõrku ja praegu müüakse osalus Narva Elektrijaamade ASis. Kava realiseerimisest loobuti pärast Gunnar Oki asumist Eesti Energia juhatuse esimehe kohale. Okk ei toetanud Eesti Energia tükeldamist ja soovis viia ettevõtte börsile.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing