Haiglajuht kinnitab valskust komissar Pajumägi verega

25. juuli 2001, 09:05

Viljandi maakonnahaigla direktor Viktor Sarapuu kinnitab intervjuus Eesti Päevalehele, et politsei üritas varjata purjuspäi jalgratturi surnuks sõitnud komissar Ants Pajumägi joovet ja korraldas kordusekspertiisi.

Mis juhtus Ants Pajumägi vereproovi andmisel?

Räägin teile natuke kronoloogiat. 16. juulil kell 18 toodi haiglasse avariis kannatanu, kes oli koomas ja viidi üle Tartusse. Umbes kell 19.35 tõi liikluspolitsei haiglasse vereanalüüsiks komissar Ants Pajumägi. Kaasas oli saatekiri politsei vaneminspektori Ain Viro nimega. Tuvastati 1,1 promilli.

Sellega oleks võinud lugu lõppeda?

Aga tuli järgmine päev, 17. juuli, kui hommikul helistas vastuvõtuosakonna juhatajale Airi Tiiratsile Viljandi endine kohtuekspertiisiarst Valter Sakk. Nüüd on Sakk Pärsti vallaarst. Ta teatas, et tahaks uuringuteks tuua Pajumäe kordusvere. Osakonnajuhataja vastas, et kui 24 tundi on mööda läinud, pole vereanalüüsil enam mõtet. Maailmas tehakse jääkproove uriinist, aga meil seda ei tehta.

Hoolimata sellest saabus kell 14.15 Sakk koos politsei saatekirjaga ? see on meil alles ja see on 16. juuli kuupäevaga ning ikka Ain Viro kui suunaja nimega. Selles saatekirjas palutakse määrata Pajumägi alkoholi sisaldus veres.

Osakonnajuhataja pani noormehe, kes oli Sakiga kaasas kui Pajumägi, toolile istuma ja võttis vere ära. Esialgu ei tekitanud asi verd võtnud arstis kahtlust. Seal lähedal oli ka kirurg Mati Lüdimois, kes loo avalikustas.

Kas verd võtnud doktor Tiirats ei tundnud siis tegelikku Pajumäge?

Ei, tema ei tundnud. Vastuvõtuõde ja kirurg ütlesid, et see ei olnud Pajumägi, vaid keegi teine. Airi Tiirats vaatas isikukoodi ja sai aru, et verd andis oluliselt noorem mees kui Pajumägi.

Kas see oli Pajumägi poeg?

Seda pole me tuvastanud. See on politsei uurida. Me ei oska öelda, kes ta oli.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing