Nigeeria jalgpallikoondis püüab FC Fauna treenerit

26. juuli 2001, 10:07

Möödunud nädalal sai Tartu ülikooli jalgpalliklubi FC Fauna Nigeeriast kummalise sisuga e-kirja. Keegi Victor Silas, kes esitleb ennast Nigeeria Jalgpalliliidu agendina, pakub FC Fauna treenerile Nigeeria jalgpallikoondise peatreeneri kohta, kirjutab Eesti Ekspress.

'Otsustasin kontakteeruda teiega, et kandideeriksite vabaks jäänud kohale, kui nägin teie klubi liigamängu satelliitkanalilt,' kirjutab Silas.

Kolmandas liigas hetkel juhtpositsiooni hoidva FC Fauna peatreener, ülikooli politoloogiaosakonna neljanda kursuse tudeng Rait Rodi, on ootamatust tööpakkumisest meelitatud. Kuigi tema teada pole Fauna oma oskusi kunagi rahvusvahelistel satelliitkanalitel näidanud, suhtub ta võimalikku tulevasse vastutusrikkasse ametisse muretu rõõmsameelsusega. 'Nigeerias on natuke liiga soe küll, aga neil tingimustel võtaks vastu,' ütleb Rodi.

Tingimused, mida Rodile maailma jalgpalliedetabelis hetkel 39. kohta hoidva Aafrika riigi koondise juhendamise eest pakutakse, on tõepoolest küllalt soodsad: muuhulgas ka 30 000 dollariline kuupalk, tasuta elamine ja auto.

Fauna treener ei sattu pakkumisest siiski ülemäära suurde eufooriasse, sest kõige tõenäolisemalt kuulub Victor Silase kiri Eestis laialt levinud Nigeeria petuärikirjade klassi.

Pealegi on FC Fauna sellest Aafrika riigist saanud teisigi jahmatava sisuga ettepanekuid: kord üritati klubisse mängima sokutada üht Nigeeria koondislast. 'Palka pole vajagi, aidake ainult ülikooli tudengiks saada,' palusid nigeerlased.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing