PM: korrakaitsjate tekitatud õnnetused on muutunud ohtlikult sagedaseks

26. juuli 2001, 09:20

Politseinike tekitatud õnnetuste rea pidev pikenemine peab sundima nii politseijuhti kui ka siseministrit astuma deklaratiivsetest lubadustest pika sammu edasi ja tõsiselt tegelema korraküsimusega politseinike endi ridades, kirjutab Postimees tänases juhtkirjas.

On raske nõuda kodanikelt seaduskuulekust, kui seda jälgima seatud ametnikud käituvad ise risti vastupidi.

Täpselt sama teema oli päevakorras ka aasta tagasi juulis, kui purjus politseiniku tekitatud õnnetuses hukkus inimene. Siis tõdeti, et politseinikud on liiga sageli eksima hakanud ning et on aeg politsei materiaalse baasi arendamiselt minna edasi inimeste kvaliteedi arendamise juurde. Kahjuks näib, et vahepealse aastaga pole olukord suurt muutunud.

On vale mõne kolleegi eksimuse või lolluse tõttu kleepida halb märk külge kõigile politseinikele. Paraku peavad korrakaitses töötavad inimesed arvestama, et nende ameti erilisus seab neile rangemadki nõuded kui tavakodanikule - politseinike eksimusi jälgib avalikkus tähelepanelikumalt ja ka reageerib vigadele valulikumalt.

Vaevalt vajaks politsei jälle üht struktuurireformi - neid on juba olnud enam kui küll. Ent autode ja muu tehnika soetamise kõrval peab politseijuhtide tegemistes tõepoolest esiplaanile tõusma töö inimestega. Muidu võib juhtuda, et üksikute pahategijate süül kolinal langev maine peletab politseist ka paljud tublid töötajad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing