Pro Kapital on taganud Preatoni eraisikulaenu

Inno Tähismaa 26. juuli 2001, 14:03

AS Pro Kapital tagas mitme aasta jooksul 45 miljoni krooni ulatuses ettevõtte ühe omaniku Ernesto Preatoni eraisikulaenu.

Pro Kapitali 60% tütarettevõtte OÜ Nurmelin (hilisem AS Kristiine Kaubanduskeskus) kuuluvale kinnistule Endla 45 Tallinnas oli seatud hüpoteek Eesti Ühispanga kasuks summas 45 mln krooni, kõrvalnõudega 2 mln krooni ja intressimääraga 15% aastas, millega olid tagatud ?kõik Eesti Ühispanga praegused ja tulevased nõuded Ernesto Achille Preatoni vastu?, seisab AS Kristiine Kaubanduskeskuse möödunud aasta augusti seisuga avaldatud registreerimisprospektis.

Pro Kapital Grupi 1999. aasta finantsaruande põhjal oli hüpoteek seatud tagamaks Preatoni eraisikulaenu. Leping Ühispangaga lõppes möödunud aasta lõpus ja selleks ajaks pidi hüpoteek kustutatama kinnistusraamatust.

Laenu võtnud Ernesto Preatoniga polnud hetkel võimalik ühendust saada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing