Eesti Pank uurib Preatoni Panka

Inno Tähismaa 27. juuli 2001, 00:00

Keskpanga avalike suhete juhi Janno Tootsi sõnul ei saa ta pangainspektsiooni tööd lähemalt kommenteerida, aga ta ütles, et Pro Kapitaliga seonduvalt toimub aktiivne infovahetus väärtpaberiinspektsiooni ja börsiga.

Preatoni Panga juht Ott Karolin ütles, et ei saa samuti asja lähemalt kommenteerida, aga tunnistas, et järelevalveorganid teevad oma tööd hästi ja täpselt. ?Neid ei saa küll milleski süüdistada,? lisas ta.

Karolin ütles, et ei saa kommenteerida Pro Kapitaliga seotud tehinguid, sest see on kliendi huvides konfidentsiaalne info. Ta ütles, et ei saa lähemalt kommenteerida ka Olivetti aktsiate ostu, aga tunnistas, et Preatoni Pank saab vabalt aktsiaid osta Milano börsilt.

___________________________________________

Börsiettevõte AS Pro Kapital tagas mitme aasta jooksul 45 miljoni krooni ulatuses ettevõtte ühe omaniku Ernesto Preatoni eraisikulaenu.

Pro Kapitali 60protsendilisele tütarettevõttele OÜ Nurmelin (hilisem AS Kristiine Kaubanduskeskus) kuuluvale kinnistule Endla 45 Tallinnas oli seatud hüpoteek Eesti Ühispanga kasuks summas 45 mln krooni kõrvalnõudega 2 mln krooni ja intressimääraga 15 protsenti aastas, millega olid tagatud ?kõik Eesti Ühispanga praegused ja tulevased nõuded Ernesto Achille Preatoni vastu?, seisab ASi Kristiine Kaubanduskeskus möödunud aasta augusti seisuga avaldatud registreerimisprospektis.

Pro Kapital Grupi 1999. aasta finantsaruande põhjal oli hüpoteek seatud tagamaks Preatoni eraisikulaenu.

Leping Ühispangaga lõppes möödunud aasta lõpus ja selleks ajaks pidi hüpoteek kustutatama kinnistusraamatust. Laenu võtnud Ernesto Preatoniga polnud eile võimalik ühendust saada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing