Närvekõditavad meistrihüpped ratastelt

ÄP 27. juuli 2001, 00:00

Kui tänaval vuhiseb mööda rulluisutaja, ähvardades hooga kaasa rebida jalakäija käe või vähemalt varruka, kiruvad kõik, et noored on käest ära. Kui needsamad noored parginurgas trikke harjutavad ? üle lillepeenarde hüppavad, mööda trepikäsipuid alla sõidavad ja 180kraadiseid pöördeid teevad ?, on lihtsalt ilus vaadata. Teinekord toovad meistritiitleidki koju, aust ja kuulsusest rääkimata.

Baltikumi suurim rahvusvaheline ekstreemspordiüritus Simpel Session toob sel nädalavahetusel Tartusse kokku üle viiekümne trikiratturi, rulasõitja ja rulluisutaja Rootsist, Soomest, Lätist ning Eestist. Filmiarvustustes nimetataks sellist tippseltskonda tähtede paraadiks: näiteks võib Tartus teiste hulgas näha valitsevaid maailmameistreid Jonas ja Mikael Malmbergi Rootsist, maailmameistrivõistluste kolmandat meest Kimmo Haakanat Soomest, Euroopa meistrivõistluste teise koha omanikku Jussi ?Kärä? Korhoneni Soomest. Lisaks muidugi meie oma tipptegijaid.

Kuus võistlust rattureile, rulatajaile ja uisutajaile peaks pealtvaatajaile kahe päeva jooksul pakkuma nii silmailu kui närvikõdi. Kõrvalt vaadates tunduvad kõik need sportlased enesetapjate või veidi segastena: hüpped, mida need noored ? ka tüdrukud! ? teevad, on vahel kõrgemad kui üks väiksem suvila. Publiku maiuspalaks on kindlasti demonstratsioonesinemised, kuigi just võistlustel annavad sportlased endast parima.

Sedalaadi sport pole vaid võistlusala, vaid ka elustiil. Need tänavail kihutajad ja uisurampidel hüppajad moodustavad omaette seltskonna, kel on oma riietusstiil, kohad, kus käia, ning kes kuulavad enamasti ka samalaadset muusikat. Tartus Simpel Sessionil on seda muusikat mängimas Eesti tuntuimad DJd eesotsas Raul Saaremetsa, DJ Critikali ja Heivi S-ga.

Mõlemal päeval kestavad võistlused ja demonstratsioonesinemised kl 12?19 Simpel Skatepargis ning õhtuti on afterparty ööklubis Atlantis samade DJde eestvedamisel. Klubis näeb neljal videoekraanil ka päeval Simpel Sessionil toimunut.

Simpel Session
Tartu Simpel Skatepark (Tähtvere)
pealtvaatajatele tasuta,
info http://duk.org.ee/simpelsession

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing