Telekomi aktsia rekordmadalal

Romet Kreek 27. juuli 2001, 00:00

Eesti Telekomi aktsia, mis on viimastel päevadel vaikselt allapoole rühkinud, tegi eile languse ajaloo madalaimale tasemele. Telekomi aktsiaga tehti neljapäeval 51 tehingut, mille käigus vahetas omanikku aktsiaid 4,8 mln krooni väärtuses. Aktsia hind kukkus 4,18 protsenti 63 kroonile. Välismaal langes Eesti Telekomi aktsia veelgi madalamale. Berliini börsil kukkus aktsia 61,80 kroonile. Languse taga on investorite rahulolematus Eesti Telekomi majandustulemustega ning sektori ebapopulaarsus välismaal.

Hansapanga aktsia tõusis 0,16 protsenti 154,50 kroonile 2,4 mln kroonise käibe juures.

Eile oma majandustulemused avaldanud Norma aktsia langes börsil 0,2 protsenti 51 kroonile. Norma aktsiaga tehti 22 tehingut 2,5 mln krooni väärtuses. Norma poolaastakasumi kasv oli vaevumärgatav, käibekasv aga oli märkimisväärne. Negatiivne oli debitoorse võlgnevuse suur kasv ning marginaalide langus. Norma poolaastakasum kasvas 4 protsenti, moodustades 87,5 mln krooni. Poolaastakäive kasvas 22 protsenti, küündides 362,7 mln kroonini.

Erastamisväärtpaberi hind langes 2,63 protsenti 0,555 kroonile, nelja tehingu käigus vahetas omanikku 122 00 krooni väärtuses aktsiaid.

Aktsiaturu reaktsioon ettevõtete majandustulemustele on olnud leige, investorid reageerivad tulemustele alles päevi hiljem. Eks oma osa ole siin ka puhkuste hooajal ning investorite üleüldisel passiivsusel koduturul. Välisinvestorid kaaluvad otsuseid kauem.

Harju Elektri osas võivad tulemused tulla nigelapoolsed Põhjamaade majanduse kehva olukorra tõttu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing