Prisma supermarket müüb kanepiga mobiilikesti

27. juuli 2001, 09:07

Tallinnas Sikupilli kaubanduskeskuse supermarketis Prisma on müügil mobiiltelefonide plastist korpused, millel on kujutatud selgelt äratuntavalt narkootilise mõnuaine kanepi lehti ja sellest tehtud hõõguvat sigaretti, kirjutab Postimees.

Supermarketisse sisenejate pilku püüavad värvikirevad läbipaistvates pakendites mobiilikestad, millel on kujutatud surnupealuid, maasikaid, koeri, lilli ja muud.

Ühe konksu otsas ripuvad aga puna-rohelised telefonikestad, millel on kujutatud rohelisi sakiliste servadega kanepilehti. Lisaks lehtedele on kestal ka valge toruke, mille laiemast otsast paistab pruun puru ja immitseb välja suitsu.

Telefoniümbris, mille Postimees ostis, maksis 269 krooni ning selle pakendil oli kirjas, et Phone Stationi kaubamärgiga toodet valmistab Intelcom Finland OY. Toote maaletoojaks oli märgitud AS Hansafood, mis on ka Prisma kaupluse omanik.

AS Hansafoodi finantsdirektor Tuula Hietala ütles Postimehele, et narkootikumi tarbimist propageeriva kujutisega kaupa ei tohiks nende kaupluses müügil olla, kuid kuna tal pole kaupadest täpsemat ülevaadet, palus ta pöörduda tarbekaupade direktori poole, keda ei õnnestunud eile telefoni teel kätte saada.

Tallinna politseiprefektuuri narkokuritegude talituse juht Eerik Heldna ütles Postimehele, et taunib selliste toodete müüki kaupluses, kuid karistada müüjaid ilmselt ei õnnestu.

?Kriminaalkoodeksis on küll paragrahvid narkootiliste ainete tarvitamisele kallutamise eest, kuid tõendada, et tegemist on sellise tahtliku tegevusega, on praktiliselt võimatu,? hindas Heldna. 'Pigem on tegu eetilise probleemiga.'

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing