Peeter Koppel • 27. juuli 2001 kell 9:16

Nasdaq kerkis eile taas üle 2000 punkti taseme

Kauplemispäeva lõpupoole alanud tehnoloogiaaktsiate hinnaralli viis eile Nasdaqi üldindeksi taas üle psühholoogiliselt olulise 2000 punkti piiri. Nasdaqi üldindeks lõpetas eile kokkuvõttes 1,95 protsenti kõrgemal 2022,96 punkti tasemel.

Hinnaralli põhines oletatavasti asjaolul, et ettevõtete majandustulemuste avaldamise periood on läbi saamas ning enamus halbadest uudistest peaks seega olema seljataga. Lisaks sellele on turuosaliste seas liikumas hulgaliselt kuulujutte nagu planeeriks suur investeerimispank Goldman Sachs mitmete tehnoloogiaaktsiate väljavaadete korrigeerimist ülespoole.

Tõusu eesotsas olid pooljuhisektori aktsiad, milledest paistis enim silma National Semiconductor <GR#US.NSM>, kelle teatel on Nokialt <GR#US.NOK> ja Ericssonilt <GR#US.ERICY> saadavate tellimuste maht hakanud taas kasvama.

New Yorgi börsil oli optimismilaine rohkem ohjes ning <a href='http://finance.yahoo.com/q?s=^DJI d=5d' target='_vbors'>Dow Jonesi</a> tööstuslik keskmine sulgus 0,48 protsenti kõrgemal 10 455,63 punkti tasemel.

Hetkel kuum