Politsei põhjendab narkokoerte kasutamist Ilona Saari elukaaslasega

Inno Tähismaa 31. juuli 2001, 10:45

Narkokoerte kasutamine Ilona saari kodu läbiotsimisel oli ajendatud politseile varem huvipakkunud isiku elamisega Saariga samas majas, põhjendas politsei tegevust Henri Sepp, kes on keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude osakonna komissar ülemkomissari ülesannetes.

Ilona Saariga (29) samas majas elab tema elukaaslane Robert Silajev (31), kes sattus 1997. aastal politsei vaatevälja seoses Tallinnas Maakri tänaval asuva endise nahaettevõtte Linda maja pahatahtliku ülevõtmisega. Hiljem on ta olnud endiste Polümeeri juhtide Mart Mutso ja Kaido Ojametsaga seotud ettevõtete AS Estko ja AS Bensont nõukogudes. Polümeeriga on seotud ka end avalikkuse eest varjav ärimees Toomas Tool, keda on seostatud Vene allilma raha vahendamisega Eestisse.

Sepa sõnul oli see, et Saari kodust ei otsitud ainult Saari kriminaalasjas tähtsust omavaid esemeid, kirjas ka prokuröri sanktsioneeritud läbiotsimise määruses. Seal oli öeldud, et läbiotsimise eesmärgiks on leida ka muid ebaseaduslikke esemeid. Teenistuskoerte kasutamise võimalus politsei poolt on sätestatud politseiseaduses, märkis Sepp.

Sepp ütles, et politsei sai seoses Saari elukoha läbiotsimisega Tallinna prokuröri Krista Kulli märgukirja, kus on välja toodud probleem seoses narkokoerte kasutamisega läbiotsimisel.

Sepp ütles, et K-Komando kaasamist läbiotsimisel ei ole prokurör oma märgukirjas käsitlenud, see toimub politseis kindla korra kohaselt, seda korda oli järgitud, ja seega ka seaduslik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing