Politseid lasknud endine kütuseärimees Lõsak põgenes

31. juuli 2001, 09:08

Tartus Kalevi tänavas abikaasat ja politseinikke tappa ähvardanud endine kütuseärimees Jüri Lõsak pages oma kodu piiranud politseinike eest, kes ohustasid naabrite hinnangul mitme inimese elu, kirjutab Postimees.

Pühapäeva õhtul pärast kella üheksat kutsus Kalevi 108a elav Liina Lõsak politseinikud rahustama oma meest, kes keeldus naist koju laskmast ning lubas teda läbi ukse tulistada.

Pankrotistunud kütusefirmadest L.M.R.A, Adira ja NB tuntud ärimees Jüri Lõsak (46) sundis patrullpolitseinikud välisukse juurest taanduma, lubades ka nemad maha lasta. Seejärel kutsus politsei abiväge.

?Lõsak tegi kohale sõitnud politseiautode suunas aknast seitse-kaheksa lasku,? kirjeldas Tartu politsei pressiesindaja Kadri Palta. ?Ükski inimene viga ei saanud, kuid kaks politseiautot muutus sõidukõlbmatuks.?

Palta sõnade järgi püüdsid politseinikud saada Lõsakiga ühendust telefonitsi, kuid mees ei vastanud. Kella 23.20 paiku Lõsak väljus, istus sõiduautosse BMW ning sõitis minema.

Pealtnägijate hinnangul ei käitunud politsei ebaprofessionaalselt mitte üksnes Lõsakil pageda lastes, vaid ka tema maja piirates ja rahvarohkel tänaval automaadituld avades.

Pühapäeva õhtul Kalevi 120 maja aias sõpradega aega veetnud Ain Pallon peab viitma lähiajal hulga aega politseiekspertiisi ja kindlustusasjade ajamise peale. Tema Kalevi tänava äärde pargitud Soomes registreeritud Volvo veokil lasti läbi nii esiaken kui katus.

Pallon ei mõistnud, kuidas sai Jüri Lõsaki põgeneva BMW kummi sihtinud politseinik tabada furgoonautot kolme meetri kõrgusele.

?Kalevi tänav oli kuni sündmuspaigani rahvast täis,» meenutas Pallon. «On selge ime, et keegi neist surma ei saanud, kui politseinik nii mööda lasi.?

1994. aastal pankrotistunud L.M.R.A Holding endine president ja 1999. aastal pankrotistunud ASi NB Tartu osakonna juhataja Jüri Lõsak on veetnud viimased paar aastat Postimehe andmeil nii Eestis kui Venemaal redutades. Ametivendade väitel püüab Lõsak varjata end äripartnerite eest, kellele ta on võlgu suuri summasid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing