Taani tekstiilifirma kolib Sindi vabrikusse

ÄP Online 01. august 2001, 00:00

Qualitex ASi direktor Vydas Damalakas keeldus Taani väidetavalt ühe suurema tekstiilifirma nime esialgu avalikustamast, kuna see võib kahjustada firma huve. Samal põhjusel ei nõustunud ta rääkima juuli alguses sõlmitud rendilepingu üksikasjadest.

Damalakase väitel soovis Qualitex leida tühjalt seisvatele ruumidele ja oma viimistlustsehhi kasutamata võimsusele rakendust.

Taani firma Eesti vabrikus saab tööd 25?30 inimest. Taani tekstiiliettevõte on otsustanud osa oma kodumaal asuvast tootmist Eestisse üle tuua. Esimesed Taanis maha monteeritud kudumismasinad jõuavad Sinti augusti keskpaigas ja tootmine algab kavakohaselt septembris, ütles Damalakas.

Täisvõimsuseni, 20 000?30 000 meetrit trikotaa?kangast kuus, loodavad taanlased jõuda aasta lõpuks. Osa kangast kavatseb Taani firma Damalakase kinnitust mööda viimistleda Qualitexi viimistlustsehhis.

Qualitexi ülejäänud ruumides jätkab tööd Qualitexi kudumis- ja õmblustsehh.

Damalakase jutu järgi on Qualitexi ja Taani firma toodang väga sarnased, kuid mitte päris samad ja seetõttu pole kaks firmat trikotaa?kanga turul otsesed konkurendid. Firmade edaspidist ühinemist ei pidanud Damalakas lähiajal tõenäoliseks.

Tootmisruumid jäid vabaks pärast seda, kui Qualitex viis ketrustsehhi Sindist Tallinna ja Leetu ning koondas ligikaudu 50 töötajat.

Mullu kahjumisse jäänud Qualitexi käive oli ligikaudu 100 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:46

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing