Kaido Einama • 1. august 2001 kell 9:25

Microsoft, AOL ja Yahoo tekitavad internetimonopoli

Internetis pole monopol võimalik, arvati mõned aastad tagasi. Kuid nüüd on ka selles piiranguteta ning igaühe-meedias tekkimas kolme firma lausülekaal, kirjutab The Industry Standard.

Monopolitekke algusest annavad kinnitust kolme firma - Microsofti, America Online"i ja Yahoo domineerimine ameeriklaste veebikülastustes. 1/4 kogu online ajast on kulutatud just nende firmade toodetud veebilehekülgedel ja e-teenuseid kasutades.

Maailmas on veebivaldkond Microsofti kätte minemas, nii nagu see firma saavutas võidu teiste üle meie lauaarvutites. Microsofti portaal MSN.com on maailmas külastatavuselt teine veebilehekülg, 45% TOP 5 lehekülgedest maailma 26s riigis on samuti seotud Microsoftiga. Samas on AOLile kuuluvaid lehekülgi TOP 5 seas 1%.

Maailmas üks enimkülastatavaid otsingumootoreid Yahoo koos selle juurde kuuluvate veebiteenuste kasutamisega võib samuti pidada üheks veebihiiglaseks, kes monopolikolmikusse oma kaaluka osa annab.

Hetkel kuum