Laekvere vallavaene ostis 4 mln eest metsamaad

02. august 2001, 09:16

Lääne-Virumaal Laekveres ostis vallalt toimetulekutoetust saanud mees nelja miljoni krooni eest metsa, kuid vallaametnikud ei saanud talle maamüügist keelduda, kuigi ilmselgelt oli tegemist variisikuga, kirjutab Eesti Päevaleht.

Rein Orujõe võitis 19. juunil Laekvere vallas piiratud enampakkumise 11,34- ja 24,94hektariliste maatükkide peale. Kokku maksis ta metsaga kaetud maade eest 4,4 miljonit krooni. Valladokumentide järgi sai Orujõe aga veel kevadel kahel korral vallalt toimetulekutoetust.

Orujõed kodust otsima läinud Eesti Päevaleht leidis miljonäri uhke maja asemel eest räämas hoone, mille ees kasvasid suured nõgesed ning lauda katus ähvardas sisse langeda. Oksjoni korra järgi peab aga Rein Orujõe tegelema põllumajandusliku tootmisega, et oksjonil üldse osaleda. Orujõega Eesti Päevalehel rääkida ei õnnestunud. Naabrite sõnul oli ta juba mitu päeva kadunud.

Orujõele oksjonil kaotanud Laekvere kohaliku talumehe Tõnu Sibolti protesti peale pidi vallavalitsus oksjoni tulemused tühistama, kuid oma raha eest kahe müüdava maatüki mõõdistamise tellinud Sibolt kartis, et taas võib oksjonil võita ?tankist?, sest kehtiv kord ei suuda variisikute osalemist takistada.

Orujõe on hea näide, kuidas suured metsafirmad ja metsa kokkuostjad kasutavad maatükkide piiratud enampakkumisega erastamisoksjonitel variisikuid, mis muudab metsaäri läbipaistmatuks.

Samal maaoksjonil Laekveres müüdi veel kolmaski, 16,42 hektari suurune maatükk 371 000 krooni eest. Ostjaks oli kohalik talumees Raju Rand, kes kohalike inimeste jutu järgi töötab TV1 asutajatena tuntuks saanud vendade Sõnajalgade juures metsaväljavedajana.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing