Pettur Angotti võib end peita Kasahstanis

Inno Tähismaa 02. august 2001, 09:31

Eesti Raudtee erastamisprotsessis vale nime all esinenud itaallane Antonio Angotti võib end peita Kasahstanis, kirjutab Eesti Ekspress.

Angotti lubas üles leida ja politseinike kätte juhatada teine raudteeprotsessis osalenud itaallane Giovanni Sposato, et oma patte lunastada.

Oma idapiiri taga asuvatele mõjukatele ärikontaktidele viidates väidab Eestisse elama asunud Giovanni Sposato, et Angotti redutab Kasahstanis Balqashi linnas, kus teda kaitsevad kohaliku tähtsusega allilmategelased, keda omakorda kontrollib Moskvas elav Tatari päritolu autoriteet Mihhail Urazajev. Sposato andmetel võib Eestis valenime Tony Massei all esinenud tagaotsitav reisimisel kasutada muudetud nime - Antonio Almagotti.

Väidetavalt organiseeris Antoniole varjupaiga 17 miljoni elanikuga Kasahstanis tema isa Ottavio Angotti (65), kes töötas Almatõs rahvusvahelise ülikooli KIMEP raamatupidamise eriala professorina.

Sposato, kellel endal seisab sügisel ees kohtuistung seoses ekskallima vanemate autode süütamisega, tahab Eesti riigiga leppimise nimel Angotti Eestisse toimetada. 'Tema tõmbas mind selle suure blufi sisse, mida nimetati Rail Estoniaks,' selgitab sitsiillane. 'Ma olen teda algusest peale jahtinud. Ma saan oma nime puhastada, kui ta Eesti võimude kätte toimetada.'

Enda sõnul on Sposato vahendajate kaudu alustanud läbirääkimisi tegelastega, kes Angottit Kasahstanis kaitsevad. 'See läheb mulle maksma raha ja teeneid,' naeratab mees kavalalt.

Kolmapäevaks oli Sposatol kohtumine kaitsepolitseis, et uurijatele tagaotsitava kohta infot anda. Komissar Olari Valtini kinnitusel on rahvusvaheline tagaotsimine Interpoli ülesanne, ehkki kapo kontrollib ka ise kogu laekuvat informatsiooni.

Tabamisel võib Angotti heita valgust teda käendanud endise luurekoordinaatori Eerik-Niiles Krossi tegevusele, kes aitas itaallasel ülemöödunud aastal Eestis elamisluba saada ning keda ajakirjandus on kahtlustanud isiklikes motiivides seoses raudtee erastamisega. Seni on vastuseta küsimus, kes palus Krossil itaalia seiklejale teed rajada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing