Säästumarketi kõrge hind päästab raudtee erastajad

02. august 2001, 09:16

Säästumarketi müük võib osutuda Eesti Raudtee erastamises päästerõngaks, kuna keti endised omanikud ja nüüdsed raudtee erastajad said Eesti Päevalehe andmetel selle eest spekuleeritud 300 miljoni asemel vähemalt 450.

?Kuigi formaalseid otsuseid veel pole, on olemas osanike esialgne valmidus Eesti Raudtee eest tasuda omavahendite eest,? märkis firmast Kubits Hamburg suhtekorraldaja Meelis Kubits, kellega soovitas rääkida eile Lätis viibinud Baltic Rail Services?i (BRS) juhatuse aseesimees Guido Sammelselg.

?Pigem tõmmata püksirihma koomale, kui minna lõppfaasis kedagi kaasama,? ütles Kubits.

?BRS tõstis omafinantseeringut juba 400 miljonilt 700-le ning see raha oli olemas, küllap leitakse ka ülejäänud 300 miljonit,? ütles Kubits, lisades, et pealegi pole EBRD kuhugi kadunud. Eestlaste kohustus on ostuhinnas umbes 450 miljonit krooni.

Eesti Päevalehe allika sõnul tõi Sammelselja ja tema kolme äripartneri suurosalusega Säästumarketi müük neile varem ajakirjanduses spekuleeritud 300 miljoni krooni asemel rohkem sisse. ?Säästumarketi hind kataks iseenesest juba kogu eestlaste panuse tasutavas miljardis. Summat ei makstud küll korraga välja,? ütles allikas.

Jüri Käo NG Investeeringuid hinnatakse pankade silmis kõrgelt. ?See, et BRS ei saanud, ei tähenda, et Käo ei saa,? kinnitas Kubits.

Erastamisnõustaja Väino Sarneti hinnangul ongi kõige tõenäolisem, et BRSi osanikud laenavad oma nimel juurde. ?Finantsjuhtimise loogika ütleb, et selliseid investeeringuid tuleks teha kombineeritult,? rääkis Sarnet. ?BRSi seisukohast on need siiski omavahendid.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing