Tarbijakaitseamet avastas turismifirmade seas 21 rikkumist

Inno Tähismaa 02. august 2001, 10:41

Märtsi alguses turismiseaduse järgi turismialast järelevalvet tegema volitatud tarbijakaitseamet avastas juulikuu jooksul teostatud kontrollis 21 rikkumist, teatas ameti esindaja.

Kokku kontrollis amet 24 turismifirmat. Ettekirjutuse saanud firmade osas 18 korral puudus seadusega ettenähtud nõuetekohane tagatis ja 3 korral registreering.

Tagatis on raha, mida reisibüroo kliendid saavad kasutada, kui büroo ei täida oma kohustusi. Ettevõtja tegevus reisikorraldajana või reisibüroona on lubatud registri registreeringuga. Register töötab majandusministeeriumi juures.

Juuli lõpu seisuga ei ole ettekirjutust täitnud kaks firmat - Daam Koolitus OÜ ja OÜ Germalo reisid. Nimetatud firmade suhtes koostatakse haldusõigusrikkumiste protokoll ja saadetakse kohtusse. Vastavalt seadusele määratakse ettekirjutuse täitmata jätmise eest rahatrahv 50 000-500 000 krooni, millele võib lisanduda reisiteenuste pakkumise ja osutamise õiguse äravõtmine kuni kolmeks aastaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing