Barbara pubi asub väga heas korras magasiaidas

Heidi Vihma 03. august 2001, 00:00

Vanaaegne ilu ja võlu aga sisenemisel kaob. Fuajee ja garderoob on kõledalt tühjad ja ametlikud, nii et lõime kõhklema, kas ikka oleme õigest uksest tulnud. Ajaloolise maja sisekujundus pole välimuse vääriline. Suure modernselt lahendatud katuseakendega ruumi keskel uhkeldab tähelepanupüüdjana punase riidega kaetud striptiisilava, post keskel. Selle võimsas mõjus tõmbub hele ja tagasihoidlik mööbel justkui väiksemaks, vanamoeline kamin on nagunii nurka taganenud, ainult suurest värvilisest klaasvitraa?i imiteerivast aknast avanev vaade sammaldunud naabermajale kinnitab, et minevik on olemas.

Kelnerid olid kiired ja asjalikud, kuigi üks neist oli alles esimest päeva tööl. Tõsi, meie palve soovitada parimat viis kelneri kimbatusse. Aga võib-olla tuli see tema ausast loomusest, sest kolmest proovitud praest ei saa ühtegi parimaks nimetada, kõik olid erineval moel viletsad.

Mina tellisin täidetud vutid, 75 krooni. Menüüs lubatud vuttidest oli taldrikule jäänud üksainus pisike kuivanud külmutuskapilõhnaline vutt, täidis selle sees maitses ainult soola ja pipra järele. Sinna juurde valitud keedukartulid panid imestama ja arutlema, mida peab kartulitega tegema, et need nii veidra välimuse ja maitse saavad. Võib-olla muude tegemiste seas oli neid ka kunagi tõepoolest keedetud, kuid väga ammu. Maitserõõmu ei pakkunud tuim ja ülisoolane majapraad Barbara (43 krooni) ega vana ja tuim, mustakskõrbenud küljega naturaalne karbonaad (50 krooni). Küll aga olid kõik praed uhkelt garneeritud erineval moel viilutatud, sakitatud ja riivitud lisanditega, sarnased kui kolmikud.

Pärast vähe rõõmu pakkunud lõunasööki koju sõites jäi silma ümbritsevatel põldudel ja aedades kasvav värske köögivili. Talunikel on kanad ning pudulojused, kahe kilomeetri kaugusel asuvast Võrtsjärvest püütakse kalu. Tõepoolest, eelroaks söödud marineeritud angerjas oli värske ja maitsev, loodan, et sealtsamast püütud.

Ehk saavad külastajad lusti vähemalt nädalalõputi mängitavast elavast muusikast, mille puhul isegi tasuta buss liinil Elva?Barbara käigus on.

Barbara
Aadress: Rannu, Rannu vald, Tartumaa
Telefon: (07) 454 249
Avatud: P?K 11?22; N 11?24; R-L 11?03
http://www.barbarapubi.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing