Stiilipeod loovad meeleolu

Edith Kiilmaa 03. august 2001, 00:00

Kindlasti on igaüks mingil eluetapil unistanud olla keegi teine. Psühholoogide arvates on soov tavapärane, kindlakskujunenud roll kas või hetkekski millegi põnevama vastu vahetada omane igas eas inimesele.

Üha enam moodi minevad kindla riietumiskoodiga vibe?id ja stiilipeod koos ajastule omase muusikaga pakuvad selleks suurepärast võimalust. Näiteks võiks tuua juba korduvalt läbiproovitud teemad: meri, rand, 30ndad, lillelapsed, 80ndad, Star Trek ja muidugi keskaeg. ?Eesti Nokia võiks olla just peokultuur, sest noorem põlvkond tahab ja oskab pidutseda,? kirjutas eelmisel aastal Tallinnas toimunud klubiüritustest Helsinkin Sanomat. Eriti sündmusterohke on nii era- kui ametlike pidude poolest suvine aeg.

Kellele vibe?ide ja ööklubide kõrged piletihinnad (75?250 kr) üle jõu käivad, võivad korraldada stiilse ürituse ka aias, rannas või metsa all. Samuti ei pea kodusel stiilipeol kõrge tasu eest plaate keerutama professionaalsed DJd, vaid sellesse ametisse sobib hästi ka mõni muusika- või tehnikahuviline piduline.

Kostüümide poole pealt võib samuti lasta fantaasial lennata ? võtmesõnadeks on isetegemise ja kombineerimise rõõm. Kindlasti tasuks läbi kammida kõik kasutatud rõivaid müüvad kauplused või tuulata sõprade-sugulaste riidekappides. Otsimine tasub end enamasti kuhjaga ära, kuna vanade ja unustatud rõivaste hulgast võib leida tõeliselt jalustrabavaid riidetükke, alates suurte mummudega, rohelisest krimpleenist puusapükstest ja lõpetades käsitsi tikitud siidvestiga.

Üks õhtu näkineiu, playboy või piraadina mõjub üllatavalt lõõgastavalt ja pärast pidu võib vanasse rolli tagasipöördumine olla päris tore.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing