Abivajaja saab toetusraha edasi

03. august 2001, 09:04

Esimese kuue kuuga maksid omavalitsused raskustes inimestele ära ligi 80 protsenti terveks aastaks mõeldud toimetulekutoetuste summast, kuid nii sotsiaal- kui rahandusministeeriumi kinnitusel ei jää abivajajad ka edaspidi rahata, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Tallinn tahab juurde kaheksat miljonit krooni, Harju maavalitsus 5,3 miljonit krooni ning Tartu maavalitsus 5,5 miljonit krooni,? ütles sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Sigrid Tappo. Sotsiaalministeerium juba taotles riigikassast kolmandaks kvartaliks lisaraha. Tappo sõnul ei teki toetuste väljamaksmisega probleeme.

Rahandusministeeriumi eelarveosakonna juhataja Ants Liiveri kinnitusel eraldab riigikassa täiendavat toetuste raha riigieelarve ülelaekumiste arvel. ?Eelarve laekumine on normaalne ja isegi heapoolne. Mingeid raskusi või takistusi pole,? väitis Liiver.

Kui 2000. aasta eelarve jagas toimetulekutoetusteks 320 miljonit krooni, siis tänavune eelarve kavandas selleks vaid 247 miljonit krooni. Sellest on esimesel poolaastal ära kulunud 195,5 miljonit krooni. Parlamendi opositsioon kritiseeris eelmisel sügisel korduvalt abiraha kokkutõmbamist, ennustades tekkivat puudujääki ette.

Liiveri sõnul on oma panuse toetussummade kasvu andnud üliõpilased. ?Nutikad Tartu tudengid leidsid, et ka nemad on pere,? ütles Liiver.

Tartus moodustavad üliõpilaspered sotsiaalministeeriumi andmetel kõigist toimetulekutoetuse saajatest 57 protsenti ja Tallinnas 12,6 protsenti. Suhteliselt suur on üliõpilasperede osatähtsus ka Saaremaal ja Põlvamaal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing