EPL: advokaadid vilistavad eetikale

03. august 2001, 09:22

Advokaatide kohta on aegade vältel liikvele läinud hulk õelavõitu nalju ja paraku õigusega. Politseikomissar Ants Pajumägi advokaadi Mart Sikuti lugu tõestab seda järjekordselt, kirjutab Eesti Päevaleht tänases juhtkirjas.

Viljandi vangla endine arst Valter Sakk tunnistab intervjuus Eesti Päevalehele, et aitas advokaat Mart Sikuti palvel korraldada pettust, kus purjuspäi jalgratturi surnuks sõitnud komissar Ants Pajumägi asemel läks verd andma politseiniku poeg.

Kliendi huve kaitsev advokaat satub aeg-ajalt ikka olukordadesse, kus ebaeetiline käitumine või lausa seaduse rikkumine võimaldaks kliendil kergema karistusega või üldse ilma karistuseta pääseda.

Teoreetiliselt ei tohiks advokaat seda teed minna. Aga nagu päevauudiste põhjal masendavalt tihti võib järeldada, pole eetiline käitumine ja reeglite austamine Eestis sugugi üldlevinud. Vaevalt siis ka advokaadid selles mõttes päris puhtad on.

Pajumäe ekspertiisilugu on selles mõttes rõõmustav, et lõppkokkuvõttes ei läinud pettus ikkagi läbi. Oli inimesi, kes seda märkasid, sellele vastu seisid ning sellest teada anda julgesid.

Teisalt näitab see lugu, et advokaati eetikareeglite vastu eksimises vahele võtta on keeruline.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing