Velliste tahab võimaliku provokatsiooni uurimist

03. august 2001, 09:03

Kaitsepolitsei peaks riigikogu riigikaitsekomisjoni aseesimehe Trivimi Velliste sõnul seoses rahuvalvajate skandaaliga Paldiskis kontrollima provokatsiooni võimalust, arvestades Venemaa ägedat reaktsiooni, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kunagise välisministri Velliste sõnul ei pruukinud olla juhus, et rahuvalvajate vägivallatsemisele eelnesid kolm üksteisele järgnenud rünnakut sõdurite vastu.

?Tegemist võis olla juhustega ning ma ei väida, et asjal on välispoliitiline mõõde, kuid peale selle, et juhtunuga tegeleb sõjaväepolitsei, peaks kõiki asjaolusid kontrollima ka kaitsepolitsei,? märkis Velliste. ?Põhjalikku uurimist on tarvis ka seetõttu, et Venemaa reageering oli toimunule liiga rutakas ja äge.?

Kaitsepolitsei seisukoht oli eile, et enne, kui sõjaväepolitsei pole juurdlust lõpetanud ning järeldusi teinud, nemad uurimisse ei sekku. ?Juurdluse lõppedes saame otsustada edasised sammud,? ütles kaitsepolitsei komissar Olari Valtin.

?Venemaa välisministeerium on andnud oma hinnangu, mis on ülepaisutatud, kuna tegemist ei ole rassismiga,? lisas Valtin. ?Kõik teavad, et Paldiski näol on tegemist endise Vene kaitsevägede linnaga ning nüüd on asjasse seotud rahuvalvajad ? see oli idanaabritele kerge saak.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing