Börsiülevaade: Saku Õlletehase kehv tulemus

07. august 2001, 10:00

Saku Õlletehas 1 poolaasta majandustulemused: Puhaskasum 25,1 mln krooni (-36%) Kasum aktsia kohta 3,13 krooni (-36%) Käive 346,9 mln krooni (-5%)

Saku Õlletehas <GR#EE.SAKU> tõi kehvade tulemuste põhjusena välja eelkõige esimene kvartali, mil kõrgenenud toorainehindade juures ei korrigeerinud kasumimarginaale veel ükski Eesti õlletootja. Samuti on majandustulemust mõjutanud ringlustaara osakaalu vähenemine toodangu pakendamisel. Suhteliselt on suurenenud enam tarbijasõbralike pakendite, sealhulgas multipakkide ja alumiiniumpurkide, kasutus.

Pigem tundub languse taga olevat tihenenud konkurents, seda nii Tartu Õlletehase kui ka Viru Õlletehase poolt. Paistab, et Saku Õlletehas on minetanud vaatamata suurimale turuosale võime teostada iseseisvalt hinnakujundust.

Saku Õlletehase aktsia on tuntud olnud hea dividendiaktsiana, nüüd võib suure dividendi maksmine ohtu sattuda.

Telekomi aktsia <GR#EE.ETL> ümber algab taas aktiivsem tegutsemine. Eile teatas Eesti Telekomi finantsjuht Reutersile, et järgmise nõukogu istungi päevakorras 3. septembril on suure tõenäosusega ühe punktina aktsiate tagasiost.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing