Eurol oma nõrkusehetked

Peeter Koppel 08. august 2001, 00:00

Euro nõrgenes eile dollari ja jeeni vastu enam kui pool protsenti, kui kasumivõtmine viimase aja rallilt sai tõsisema hoo sisse, pärast seda kui turud kuulsid Saksamaa tööpuuduse kasvust seitsmendat kuud järjest ning sellest, et ka tööstustoodang sealmail langes.

Saksamaal kasvas tööpuudus juulis 9,2 protsendini ning tööstustoodangu väljalase vähenes juunis 0,4 protsenti. Kuigi need näitajad vastasid üldjoontes ootustele, leidsid analüütikud siiski, et kui USAst saabuvad viimased makrotasandi signaalid on negatiivsed, siis eurotsoonist saabuvad signaalid on veelgi negatiivsemad.

Diilerite hinnangul käivitus kasumivõtmine lisaks negatiivse alatooniga uudistele osaliselt ka seetõttu, et euro ei suutnud läbi murda tehniliselt olulisest 89 sendi tasemest.

Euroopa ühisrahaga kaubeldi eile 87,60 USA sendi juures, mis teeb dollari kursiks 17,86 krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing