Tallinn ehitab ümber linna ühe ohtlikuma liiklussõlme

Tallinna linn ja ehitusfirma Talter on alustanud viimase paarikümne aasta keerukaima liiklussõlme ehitamist Põhjaväilal, vähendades nii avariisid ja ummikuid linna ühes liiklusohtlikumas paigas, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Selle tee-ehitusega likvideerime ühe kõige liiklusohtlikuma koha linnas,? ütles eile Tallinna abilinnapea ja ehitustegevust koordineeriv Toivo Ninnas.

Põhjaväilast Mere puiestee ja Ahtri tänava ristimikust Suur-Rannavärava tänavani kulgev lõik peab valmima novembriks. Tegemist on linnale elutähtsa ehitusega, mis kõrvaldab ummikud ning muudab liiklemise ohutuks lisaks sõidukitele ka jalakäijate ning jalgratturite jaoks, rääkis Ninnas tänavu suurimast ehitusobjektist.

?Tegemist on viimase paarikümne aasta keerukaima ehitusega, kuna maa sees on ohtralt igasuguseid kommunikatsioone ja kaableid,? lausus ehitusfirma Talter projektijuht Alo Kippar. ?Need on vaja kõik asendada ja suruda ülikitsale maa-alale.?

Teelõigu valmimisega suunatakse Balti jaama poolt mööda Rannamäe teed tulev liiklusvoog uuele rajatavale teele teisel pool trammiteid. Uus liikluskorraldus kõrvaldab ka ohtliku vasakpöörde üle trammiteede Rannamäe teelt Ahtri tänavale. Rannamäe tee lõik Paksust Margaretast Ahtri tänavani on tulevikus kavas muuta turismibusside parkimiskohaks.

Hetkel kuum