Viljandimaa mehed peavad ratastel poodi

Mööda Viljandimaa valdu sõidab juba teist nädalat kauplusbuss, mis üritab maainimeste jalavaeva vähendada ning maapoodidele konkurentsi pakkuda, kirjutab Sakala.

Eelmise nädala kolmapäeval tegevust alustanud buss, mis kuulub osaühingule VIPTREID, viib kauba kätte Olustvere, Suure-Jaani, Saarepeedi, Kolga-Jaani ja Vastemõisa valla elanikele. Tegevusluba ootavad osaühingu omanikud, vennad Urmo ja Urmas Murumäe veel Pärsti vallast.

Igas vallas käiakse kord nädalas kindlal päeval.

'Vaatasime, et poed ja eriti maapoed on kinni pandud ning kust maainimesed ikka kaupa saavad,' rääkis Urmo Murumäe kauplusbussi sünnist.

Vennad ütlesid, et kogu ettevõtte käimapanekuks kulub umbes 300 000 krooni.

Urmo Murumäe selgitas, et alates 1. juulist peab iga kauplusbuss olema euronõuete kohaselt välja ehitatud, mis tähendab, et seal peavad olema kraanikauss ning kergelt pestavad pinnad. 'Iga materjali kohta tuleb võtta sertifikaadid, et asi tervisekaitsest läbi läheks,' lisas ta.

Vendade sõnul ratastel poele ostjaid jätkub, sest maainimestel on raske ja tülikas kuhugi kaugemale minna. 'Maainimeste ostujõud pole muidugi nii suur kui linnainimestel,' nentis Urmas Murumäe. 'Suurt kasumit seal vist loota pole.'

Buss on väiksem kui enamik samasuguseid, kuid siiski mahub sellesse lett ja kaks külmikut. Mehed on töö ära jaganud nii, et üks istub kassas ning teine annab bussis ostjatele asju kätte.

Hetkel kuum