Tartu õlletehas laieneb 30%

Inno Tähismaa 08. august 2001, 09:48

AS Saku Õlletehasele tihedat konkurentsi pakkuv Tartu õlletehas AS A Le Coq laiendab tuleval aastal tehase tootmisvõimsust 30% võrra.

?Tegemist on olemasoleva tehase laiendusega,? ütles Tartu tehase juht Tarmo Noop, kes on jõudnud õnnelikult Horvaatia pealinna Zagrebisse, et seal kaasa elada kohaliku meeskonna võitlusele Eesti jalgpalliklubiga FC Flora.

Noobi sõnul töötab Tartu tehas praegu täisvõimsusel.

Soomlaste kuuluva Tartu tehase turuosa on Eesti õlleturul kasvanud mõne aastaga ligi 10%lt 38%ni, mis tähendab 33 mln liitrit aastas. Kui arvestada, et tootmine püsib praeguse 90 mln liitri juures aastas, tähendab 30% tootmise kasvu 43 mln liitrit aastas ehk Tartu turuosa kasvu ligi 50%ni.

Olukorras, kus agressiivselt turgu haarava taanlaste firma AS Viru Õlu kavatseb oma turuosa suurendada praeguselt 10%lt 20%ni, jääb norrakate-taanlaste ühisfirma kontrolli all olevale Sakule ainult 30% turust.

Saku on viimase aasta jooksul näidanud võimetust tiheneva konkurentsiga toime tulla. Saku suhtekorraldusjuht Urmas Pail tunnistas eile Saku tulemuse suurt sõltuvust ilmast. A Le Coq on parandanud oma majandustulemusi ilmast sõltumata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing