Suprema: ootame Saku kasumit 60 mln, võib tulla alla 50 mln

Investeerimisfirma Suprema ootab ASilt Saku Õlletehas tänavu kasumit 60 mln krooni, kuid see võib jääda ka alla 50 mln krooni.

?Turg ei kasva, konkurents on tugev ja uute toodete turuletoomine alandab marginaale,? kommenteeris Suprema hinnangut analüütik Triin Palde.

Palde hinnangul tuleneb Saku nõrku sellest, et ettevõte sai algul suure turuosa kätte ja siis jäädi loorberitele puhkama. Palde pidas võimalikuks, et konkurentsisurve tõttu võib Saku kasum jääda ka alla 50 mln krooni, mis tähendab 40% tagasiminekut võrreldes möödunud aastaga. Esimese poolaastaga kukkus ettevõtte kasum võrreldes möödunud aasta sama ajaga 36%.

Suprema oodatav 60 mln krooni tähendab 19% tagasiminekut võrreldes möödunud aasta 74 mln puhaskasumiga. Kui arvestada, et 1999. aastal maksis ettevõtte 26% tulumaksu, kahanes puhaskasum juba möödunud aastal 10%. 1999. aastal kasvas Saku puhaskasum võrreldes varasemaga 38% ja 1998. aastal 37%.

Varasematel aastatel on Saku teeninud esimesel poolaastal poole aastakasumist. Tänavu esimese poolaasta kasum oli 25 mln krooni, mille põhjal võib aasta lõpuks ennustada 50 mln krooni. Samas on konkurents tänavu AS Viru Õlu agressiivse tegevuse tõttu tihedam kui varasematel aastatel.

Hetkel kuum