Eestlate krevetiäri Atlandil väheneb

09. august 2001, 13:36

Eesti krevetiäri Atlandil väheneb 16 protsendi võrra, kuna Loode-Atlandi kalandusorganisatsiooni NAFO otsusel vähendatakse püügipäevade arvu samas ulatuses.

Suurimat krevetiäri Atlandil ajavad Tiit ja Toomas Kõuhkna osalusega AS Dagomar ja AS Permare.

'Muidugi on see tagasilöök, saame ju nüüd vähem püüda,' ütles Toomas Kõuhkna. 'Samas oli selline muutus juba aasta alguses meile teada, niiet üllatavat pole siin midagi.' Kui palju kaotavad firmad püügi vähenemisest rahaliselt, ei osanud Kõuhkna öelda.

NAFO erikomisjon vähendas püügipäevade arvu Atlandil põhjusel, et krevetti püüti ligi kaks korda rohkem, kui kalandusteadlased soovitasid. Eesti oli eelmisel aastal suurima väljapüügiga riik Loode-Atlandil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing