Cisco Systems tuleviku suhtes pessimistlik

ÄP Online 10. august 2001, 00:00

Cisco hinnangul jätkub keskkonna halvenemine veel kolm kuni kuus kuud. Ettevõtte hinnangul võib käive langeda käesolevas kvartalis eelmise kvartaliga võrreldes veel 5 protsenti. Cisco käive on võrreldes jaanuaris saavutatud tipptasemega langenud juba 36 protsenti.

Cisco juhi John Chambersi hinnangul ei ole nõudlus veel põhjast läbi käinud ning Cisco vaatab seetõttu tulevikku konservatiivselt.

Pärast kauplemise lõppu teatas Cisco eile oma 28. juulil lõppenud neljanda majanduskvartali kasumiks ilma erakorraliste kulude ja tuludeta 163 mln dollarit ehk 2 senti aktsia kohta. See on aga tervelt 86 protsenti vähem kui eelmisel aastal sama perioodiga teenitud 1,2 mld dollari suurune kasum, mil kasumiks aktsia kohta tuli 16 senti. Arvestades erakorralisi tulusid ja kulusid jõudis Cisco kasumiga aktsia kohta neljandas majanduskvartalis täpselt nulli.

Cisco, mis on Wall Streetil üks enim jälgitud ettevõtteid hakkas järsult kasvama koos internetibuumiga, kuid pärast USA majanduse jahenemise algust on ettevõte pidanud korduvalt oma esialgseid prognoose kärpima, kandma maha ülearuseid laovarusid, kärpima kulusid ning vallandama töötajaid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing