Dollar asus taas taganema

Peeter Koppel 10. august 2001, 00:00

USA dollar kukkus eile euro suhtes kolme kuu madalaimale tasemele.

Vahepeal euro suhtes taas tugevnema hakanud dollar sai löögi pärast seda, kui Föderaalreserv avaldas kolmapäeval nn Beige Book raporti USA majanduse hetkeseisu kohta. Raportist ilmnes, et maailma suurima majanduse olukord jätkas juunis ja juulis halvenemist ning tootmissektorist alguse saanud probleemid on hakanud mõjutama majandust laiemalt. Euro tugevnes eile vahepeal isegi tasemeni 88,70 USA senti euro eest (17,63 EEK USD), ohustades seega tehniliselt olulist 88,8 sendi taset, millest läbiminek tõstaks euro hinna kiiresti 89 sendini. Eurot ei mõjutanud aga Euroopa Keskpanga kuubülletään, kus leiti, et praegused intressimäärad on adekvaatsed hindade stabiilsuse säilitamiseks. Samas mainiti ära ka majanduskasvu aeglustumise riskid, mis analüütikute meelest rajab teed intressikärpele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing