Hinnavõrdlus aitab printerit osta

Indrek Kald 10. august 2001, 00:00

Suvel ostis Äripäev omale ühe uue printeri ja selleks võrdles lehe IT-osakond erinevaid Eesti turul pakutavaid mudeleid. Hindamisel võeti arvesse tooneri hind, ühe tooneriga trükitavate lehekülgede hulk, hoolduskomplekti maksumus, hooldusvälp ja ühe hoolduskomplektiga tehtavate töötsüklite arv. Andmete põhjal arvutati ühe hooldustsükli kogukulud ja sealt omakorda ühe lehekülje printimise omahind.

Printerid jagasime töömahult nelja klassi. Neist väikesed sobivad ka kodubüroodele, keskmised printerid on ette nähtud keskmise suurusega ettevõtetele või suuremate ettevõtete osakondadele. Suured printerid on mõeldud suurfirmadele ning väga suurte printerite jaoks leiab Eestis vaid üksikuid sobivaid firmasid. Kõik võrreldud printerid on must-valged ja maksimaalse paberiformaadiga A4-A3.

Andmed printerite tehniliste omaduste kohta, samuti kulumaterjalide hinnad pärinevad edasimüüjatelt. Printerite efektiivsuse arvutustöö tegi Äripäeva IT-osakond.

Mitmel tabelis toodud printeril on tegelikult sama sisu, kuid eri tootjad müüvad neid erinevate kaubamärkide all.

Täpsema info võrdluses toodud printerite kohta leiab internetilehelt hinnavaatlus.ee. Sealt leiab kõikvõimaliku büroo- ja arvutustehnika ülevaated koos täpsete hindade ja edasimüüjate kontaktidega. Samuti on seal üleval neli temaatilist foorumit (üldfoorum, müügi ja vahetuse foorum, rauafoorum ja tarkvarafoorum), kus IT-spetsialistid ning huvilised saavad omavahel kontakteeruda.

Hinnavaatluse info põhineb 18 kontoritehnika edasimüüja pidevalt uueneval infol toodete ja hindade kohta. Sealt leiab edaspidi ka tänases võrdlustabelis olevate printerite hindade muudatusi, samuti teavet uute toodete kohta. Äripäev ei vastuta tabelis esitatud hindade õigsuse eest, sest tehnika maksumus alaneb pidevalt. Täpsema info saab printerite edasimüüjatelt ning eeltoodud hinnavaatluse leheküljelt.

Äripäev otsustas oma printeri valikul Kyocera mudeli

FS-3800 kasuks. Selle poolt rääkisid nii madal väljatrüki omahind, suhteliselt pikk hooldusvälp kui ka piisav tootlikkus.

Vt. ka tabelit: Eestis müüdavate must-valgete printerite hinnavõrdlus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing