Pühajärve ääres pakutakse Iiri õlut

Heidi Vihma 10. august 2001, 00:00

Pubisaalis veetsid õlut juues aega mõned päikesest kõrbenud lõbusad seltskonnad, käsikäes istusid teineteise pilkudes kinni olevad noored, lastega perekond sõi õhtust. Üks keskealine paar tantsis, teine nautis sigarit ja kokteile. Melu ja mõnu parasjagu.

Et meie soovisime korralikult süüa, jäid õllesuupisted proovimata. Eelroaks võetud Praetud Bikiinid, 45 krooni, olid tegelikult paneeritud juustukroketid toorsalatiga. Jäägri Eksitus, 115 krooni, oli looma sisefilee piprakastmes, Bailey?se Kiusatus, 35 krooni, oli likööripuding ja Viib Keele, 35 krooni, banaanid iirisekastmes jäätise ja virsikutega. Kõik serveeriti kiirelt ja kaunilt, maitsetes valitses lihtsuse ja täiuslikkuse oivaline kokkukõla.

Joogiks võib saada nii Guinnessi, Kilkenny, Carlsbergi kui ka Tartu õlut. Viskipudelite rida on ka tavalisest pikem. Ainult majaveinina pakutav valge poolmagus vein vajaks väljavahetamist toiduga paremini sobiva vastu.

Enamasti tekitavad humoorikad toidunimed piinlikkust. Setanta menüüs olevad Praetud Bikiinid, Pühajärve Krabi, Merineitsi Suudlus, Viib Keele, Ühine Õnn ja muud taolised on vaimukad ja originaalsed ning meeldivad mulle väga. Nii pubi õhustik, menüü kui ka toidunimed on sarnased Tartu Wilde pubiga ? üks Iiri vaim ja sama omanik ju mõlemal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing