EPL: katkestage Eesti Raudtee erastamine!

10. august 2001, 09:09

Eesti riigil on võimalik raudtee erastamine katkestada nii, et temast ei saa kokkulepete murdjat, samuti ei kaasneks erastamise katkestamisega mingeid sanktsioone. Kas valitsus peaks seda võimalust kasutama, küsib Eesti Päevaleht tänases juhtkirjas?

Eesti Päevalehe hinnangul peaks vastus pärast viimase kolmveerand aasta jooksul toimunud sündmusi olema ?jah?. Erastamise lõpule viimine iga hinna eest ? ja just seda erastamisagentuur praegu teeb ? ei anna tulemust, mis erastamisprotsessi alguses eesmärgiks seati.

Erastamise alguses räägiti, et nii saadakse Eesti Raudteele tugev strateegiline investor. Praegu näitavad kõik märgid, et BRSi näol Eesti Raudtee endale tugevat strateegilist omanikku ei saa. Pigem saadakse segase tausta ja kahtlaste eesmärkidega omanik, sest BRSi esialgne finantseerimisskeem on läinud vett vedama.

Otsus raudtee erastamisest loobuda tähendaks valitsusele tunnistamist, et erastamise käigus on tehtud vigu. Eesti Päevaleht ei nõua kellegi rattale tõmbamist, kuid vastutust peaks asjaga seotud isikud ? nende hulgas teede- ja
sideminister Toivo Jürgenson ja majandusminister Mihkel Pärnoja - siiski kandma.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing