Hansapank nakatus Telekomist

Romet Kreek 13. august 2001, 00:00

Eesti Telekomi aktsia on oma langusega nakatanud ka seni suhteliselt tugevana püsinud Hansapanga aktsia.

Mida madalamale langeb Telekomi aktsia, seda suuremaks muutub kohalike investorite kiusatus võtta teistest aktsiatest raha välja ja investeerida see Telekomi aktsiatesse.

Telekomi langus pole lasknud investoritel isegi ära oodata Hansapanga majandustulemusi, mis avaldatakse 23. augustil. Kes ostsid aktsiad, oodates Rootsi pankade ühinemisest tulenevas panga müügi/aktsiate väljaostupakkumise ootuses, võivad oodata vähemalt selle aasta lõpuni, enne kui midagi selgub.

Telekom teatas reedel plaanist vähendada sel aastal investeeringute plaani 100?200 mln krooni võrra, suurendamaks ettevõtte kasumlikkust. Pärast investeeringute vähendamist ulatuvad sel aastal Eesti Telekomi investeeringud 1,1?1,2 mld kroonini.

Kas see aitab Telekomi investoritel taastada usaldust aktsia vastu, selgub lähipäevil. Telekomi aktsiate tagasiostuplaani tulevane arutelu Telekomi nõukogu poolt pole seni suutnud taastada usaldust aktsia vastu.

Viisnurga aktsiaemissiooni teostav Trigon Capital tõstis neljapäeval aktsia aastalõpu hinnasihi 60 kroonile, oodates aktsialt indeksitootlust ületavat tulu. Trigon Capital peab 44kroonist emissioonihinda investorite jaoks suurepäraseks.

Küsitav on see, mida hakkab Viisnurk peale saadava rahaga. Kui ettevõte kasutab raha mõne teise ettevõtte ülevõtmiseks, omab väga suurt tähtsust, et ülevõetava ettevõtte eest liiga kõrget hinda ei maksta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing