Arabica kohvi hind langes 9 aasta madalaimale tasemele

13. august 2001, 12:25

Kohvi hind langes reedel New Yorgi kohvi, suhkru ja kakaobörsil tasemele, millega kaubeldi viimati 1992. aasta augustis.

Arabica kohvi septembrilepingute hind langes 1,70 USA sendi ehk 3,4 protsendi võrra 48,40 sendini nael. Päevasiseselt langes kohvi hind koguni 48,10 sendini.

Analüütikud ennustavad hinnalanguse jätkumist. 'Neljakümne sendine hinnatase on tõenäoliselt kahtlane' lausus üks analüütik uudisteagentuurile Reuters. Järgmine vastupanutase on tõenäoliselt 45,25 senti nael, mis oli Arabica kohvi hind vahetult enne 1975. aasta nn 'Musta külma' Brasiilias.

Brasiilia kohvitootjate, kes on jätkuvalt mures hindade langustrendi ja soodsate ilmastikutingimuste pärast, ostusurve kasvab. Ostjate huvi on aga varasemate aastate saagi vastu väike. Kaheksa protsenti Brasiilia möödunud aasta saagist on jäänud müümata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing