Auto lõhkunud joobes konstaabel lahkub politseist kolmandat korda

13. august 2001, 07:56

Politseiamet alustab sisejuurdlust selgitamaks, kuidas pääses korravalvesse taas tööle üliraskes joobes laupäeval ametiautoga kraavi sõitnud konstaabel Juri Rapanovit?, kes on varem sunnitud alkoholiprobleemide tõttu kahest prefektuurist lahkuma, kirjutab Postimees.

?Kogu lugu on uskumatu ja paneb ahastama,? ütles politseiameti peadirektor Harry Tuul, kui oli alluvate ettekannetest lugenud, et 3,2promillise joobega teenistusülesandeid täitnud ja ametiauto rusudeks sõitnud Keila valla konstaabel Rapanovit? sai mullu suvel Tallinna prefektuurist purjuspäi tööl olemise eest hundipassi, kuid võeti sügisel ometi Harju politsei palgalehele.

?Uskumatu, et keegi pani oma kolleegidele miini alla,? põhjendas Tuul, miks ta alustab täna sisejuurdlust, saamaks teada, kes ja miks Rapanovit?ile taas politseimundri ja ametirelva andis.

?Tõenäoline, et juurdlus võib nii mõnelegi selle looga seotud politseiametnikule väga valusasti lõppeda,? ennustas peadirektor.

18 aastat korrakaitses töötanud Rapanovit? üritas laupäeva pärastlõunal umbjoobnuna töö tõttu Keila-Joale sõita, tekitades ridamisi avariiohtlikke olukordi. Kui juhuslikud pealtnägijad politsei häirenumbril helistasid, nõudis Harju prefektuuri korrapidaja, et Rapanovit? teataks oma asukoha ja jääks tee äärde seisma, kuid purjus konstaabel ei täitnud käsku.

?Ta tuli minu suunavööndis vastu, näol naeratus ja silmis klaasistunud pilk,? rääkis Veiko, kes sattus pärast Rapanovit?i teelt välja sõitmist esimeste hulgas õnnetuspaigale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing