Pro Kapitali juhi üks käsi ei teadnud, mida teine teeb

Inno Tähismaa 13. august 2001, 15:30

Möödunud aastal Ilmarise kvartali kõrval asuva 6 ha suuruse kinnistu (AS Kalaranna) ostuoptsiooni tühistamise juures, kus AS Pro Kapitali toonane juht Andrus Laurits oli samaaegselt nii kinnistu müüja kui ostja rollis, ei teadnud tema üks käsi seda, mida teine teeb.

Nii kirjeldab Pro Kapital Grupi juhatuse liige Aivar Pihlak ettevõtte viimases börsiteates, kuidas AS Pro Kapital tühistas möödunud aasta 26. jaanuaril kinnistu omaniku Baltic Investments Ltd-ga sõlmitud aktsiate ostu optsioonilepingu, kuna ostu-müügilepingu sõlmimise ettevalmistamise käigus selgus, et ?kinnistu tegelik sihtotstarve on äri- ja transpordimaa ning krundi pindalast ligi 10 000 ruutmeetrit moodustab merelahe akvatoorium.?

See tähendab, et Andrus Laurits, kes oli tollal Pro Kapitali juhina kinnistu ostja rollis, ei teadnud, mida ta ise AS Kalaranna juhina oli korda saatnud.

Laurits poseeris AS Kalaranna juhina möödunud aasta 20. juuni ajalehes ?Pealinn?, kus nii tema, Pro Kapitali nõukogu esimees Ernesto Preatoni kui Tallinna linnapea Jüri Mõis demonstreerisid noortelaeval ?Tallinn? avatud mängudesaali. Artikkel kirjeldas AS Kalaranna ja Tallinna linna vahel sõlmitud ?hea tahte lepingut?, kus Kalaranna andis loa hoida laeva talle kuuluva kinnistu kai ääres.

Optsiooni katkestamisega jäi Pro Kapital ilma võimalusest osta 51% kinnistust raamatupidamisliku väärtuse ehk ligi 22 mln krooniga. Selle asemel tuli tasuda kinnistu eest kokku 142 mln krooni, mis teeb poole kinnistu hinnaks 71 mln krooni ehk 50 mln krooni enam.

Noortelaeva ?Tallinn? kavatseb linnavalitsus täna müüa vanarauaks. Sinna planeeritud noortekeskus kavatsetakse viia mujale.

Pro Kapitali juhid pole nõus tehinguid kommenteerima.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing