Soomes kurke korjata ihanud õpetajad jäid pika ninaga

13. august 2001, 07:57

Juulis kuulutustelehest Kuldne Börs vahendamisteate leidnud raplamaalased, kelle hulgas oli ka kohalikke õpetajaid, pidid pettuma, sest lubatud kurginoppimise asemel Soomes võtsid petturid neilt üksnes vahendusraha, kirjutab Postimees.

Reede hommikul võttis Haapsalu politsei Rapla politseiprefektuuri palvel kinni ajalehes Kuldne Börs kuulutuse avaldanud Haapsalus elava Priidu (29), kes pakkus huvilistele kurgi- ja tomatinoppimise tööd Soomes.

Augustis hästitasuvast tööst huvitatud inimesi paluti faksida mehele oma passiandmed ning kanda vahendaja pangakontole 2300 krooni. Selle eest lubati muretseda huvilistele tööload ja sõidutada nad Soome.

Möödunud nädala lõpuks oli Rapla politsei ritta seadnud kolmkümmend nime, kellelt kuulutajad olid kasseerinud mitu tuhat krooni vahendustasu ning lubanud kuu aja eest palka ligikaudu 15 000 krooni. Osa grupist moodustasid pedagoogid.

Seoses kurgikorjamisjuhtumiga on algatatud kriminaalasi. Praegu on vahi all põhitegija, kuid kahtlus on ka mehel, kes temaga tõenäoliselt koostööd tegi. Annus vihjas, et ilmselt on põhitegija kasutanud võõrast pangakontot, millele kurgikorjajad raha üle kandsid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing