Kohvi hind langes 9 aasta madalaimale tasemele

ÄP 14. august 2001, 00:00

Arabica kohvi septembrilepingute hind langes 1,70 USA sendi ehk 3,4 protsendi võrra 48,40 sendini nael. Päevasiseselt langes kohvi hind koguni 48,10 sendini.

Analüütikud ennustavad hinnalanguse jätkumist. ?40sendine hinnatase on tõenäoliselt kahtlane,? lausus üks analüütik uudisteagentuurile Reuters. Järgmine vastupanutase on tõenäoliselt 45,25 senti nael, mis oli Arabica kohvi hind vahetult enne 1975. aasta nn musta külma Brasiilias.

Brasiilia kohvitootjate, kes on jätkuvalt mures hindade langustrendi ja soodsate ilmastikutingimuste pärast, ostusurve kasvab. Ostjate huvi on aga varasemate aastate saagi vastu väike. Kaheksa protsenti Brasiilia möödunud aasta saagist on jäänud müümata.

Eilset börsipäeva alustas Arabica kohvi hind New Yorgis kerge tõusuga.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing