Mendelsoni firmade tegevus lõppenud

Peep Sooman 14. august 2001, 00:00

Ainsana viiest ettevõttest vastatakse kõnedele Mendelsoni Halduse OÜs, kus raamatupidaja soovitab firma tegevusest rääkida suuromanik Toomas Mendelsoniga.

Mendelsoni Elamispinnad OÜ, Mendelsoni Hindamine ja Koolitus OÜ, Mendelsoni Äripinnad OÜ ja Mendelsoni Konsultatsioonide ASi telefoninumber aadressil Tõnismägi 3a ei vasta. Kontoris inimesi pole.

Toomas Mendelson ütles, et Mendelson & Ko töötab. ?Üks kontor on meil näiteks Pärnu mnt 67a, see on tõesti hetkel ainus kontor,? sõnas ta.

Kunagises ajakirjandusmajas asuva Mendelsoni Halduse kontori raamatupidaja ütleb, et juhataja on Toomas Mendelson, Mendelson ise aga väidab, et kõikidel kaubamärgi all tegutsevatel ettevõtetel on oma juhataja, mistõttu ta oma firmade töötajate arvu ei tea.

?Minu teada on maksuamet oma tegevuse lõpetanud, osutamata ühelegi seaduserikkumisele,? viitab ta mõned kuud tagasi toimunud puistamisele Mendelsoni firmades.

Mais asus maksuamet küsitlema Toomas Mendelsoni firmade lihttöötajaid. Kokku kuulati üle vähemalt neli töötajat, kellele esitati küsimusi ettevõtte tegevuse kohta. Lisaks viis maksuamet ära osa Mendelsoni Äripinnad OÜ ja Mendelsoni Elamispinnad OÜ raamatupidamisdokumentidest.

Kinnisvarafirma AS Arco Vara Tallinna büroo juhatuse esimehe Ivar Siimari sõnul algasid Mendelson & Ko probleemid kaks aastat tagasi, kui ebaõnnestus Viru tänaval asuva De la Gardie kaubamaja projekt ning Mendelsoni firma hakiti viieks.

?Sellest on muidugi kahju, et üks kõva tegija on turult kadunud,? ütles Siimar. ?Paremad maaklerid otsiti üles ja keskpärased otsisid ise uue töökoha. Kui kõik olid endale juba töökohad otsinud, eeldasin, et Mendelson & Ko 9,5 aasta pikkune karjäär on läbi,? lausus ta.

?Näe, ei pidanudki kümmet aastat vastu,? nentis Mendelson & Ko kõrval 1991. aastal asutatud teise senini tegutseva firma juht.

Mendelson & Ko on üks vanemaid kinnisvarafirmasid Eestis, praegu tegutsevatest kinnisvaraettevõtetest on sama vana vaid Arco Vara. Mendelson & Ko alustas tegevust 1991. aastal. Ettevõttes on töötanud praegune Delfi juhatuse esimees, kinnisvarafirma Uus Maa osanik Ville Jehe ja ehitusfirma FKSM kinnisvaraarenduse juht, kunagine Tallinna kesklinna vanem Hannes Kuhlbach.

Kevadise seisuga oli viie Mendelson & Ko firma võlg riigile kokku üle 3 miljoni krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing