Telekomi langus vedas turu alla

Raivo Sormunen 14. august 2001, 00:00

Kuigi Euroopa aktsiaturud püsisid eile üle mõne aja taas tugevad, jätkus Tallinna aktsiaturul taas languseseeria Eesti Telekomi aktsiaga eesotsas.

Kohaliku börsi ainsa uue majanduse ettevõtte aktsia sulgus eile jälle kõigi aegade madalaimal tasemel. Tehingute arvu poolest konkurentsitult aktiivseima väärtpaberi hind sulgus 55,25 kroonil ehk 2,6 möödunud nädala sulgemistasemest madalamal. Kuu kokkuvõttes langust ligi 23.

Mis seal eriti imestada. On ju isegi Eesti Telekomi juhtkond viimasel ajal mitmete tegemiste käigus mõista andnud, et suur usk oma töödesse-tegemistesse on hääbumas. Seda võis välja lugeda nii Eesti Telefoni investeeringute 100?200 mln kroonisest kokkutõmbamisest kui ka sellest, et madalale kukkunud aktsiahinnale vaatamata pole selgust, kas ettevõte hakkab oma aktsiaid tagasi ostma või mitte.

Siiski ei andnud Eesti Telekomi aktsia eilse päeva suurimat käivet. Suuremahulised tehingud vedasid Hansapanga käibe eile 5,7 mln kroonini ning surusid aktsia hinna viimase kuu madalaima tasemeni ehk 151,60 kroonini.

Aktsiat tunduvad alla suruvat eelkõige ettevõttevälised põhjused ehk aktsiaturgude nõrkus tervikuna. Seetõttu on alust loota, et pärast seda kui Balti pangandusturu liider avaldab järgmise nädala neljapäeval oma teise kvartali tulemused, näeb aktsiahinnas ka tõusu.

Eilse päeva aktiivsuselt kolmas väärtpaber lõpetas päeva miinusega. Norma sulgus 50,80 kroonil ehk 0,4 madalamal kui börsipäev varem.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing