Mõis: Preatoni raha on tavaline raha

14. august 2001, 14:49

Tallinna endine linnapea Jüri Mõis ütles intervjuus Delfile, et Preatoni investeeringud Eestisse ei ole mustem ega puhtam kui tavaline maailma raha.

'Tema turuni?? ongi see, mitteeestlaste investeeringud Eestisse. See ei ole mustem ega puhtam kui tavaline maailma raha,' ütles Mõis. 'Nii Preatoni Pank kui teised finantsasutused alluvad samadele reeglitele, mis teistelgi pankadel. Seda võin küll öelda, et keegi kotiga sularaha siia ei too.'

Mõisa sõnul tuleb raha Preatoni panka ikka ülekandega ning rahapesu definitsioon tähendabki sularahaoperatsioonide tegemist. 'Preatoni pole mõni Enelin Meiusi ja Tiiu Silvese firma, mis oleks justkui väga suur, aga midagi näha pole,' ütles Mõis. 'Kristiine ärikeskus, Ilmarise residents, Jõe tänava ärikeskus jne. räägivad iseenda eest. Need ei kao kuhugi.'

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing